Китайски Хороскоп

Годината на Водната змия започва на 10 февруари 2013 г.
Змията управлява часовете от 9 ч. до 11 ч.
Отговаря на пролетта и месец май
Елементът на зодиакалния знак е Огънят.
Въпреки елемент Огън съответства на Телец.

2013-а е годината на Водната змия, която се слави с разнообразните си интереси и стремеж да се обогатява със знания и да се занимава с най-малките подробности на даден проблем, дори и да не я засяга лично. Притежава висок интелект и добре развита памет, както и особени таланти в областта на бизнеса, банковото дело и финансите. Не налага мнението си с агресия, но винаги успява да го стори и да спечели доверието на околните.

Змията има спокоен и ведър характер. Не обича да бърза и да взима важни решения в движение или под натиск. Не се страхува от натоварване с работа и върши всичко със старание и отговорност. Не се впуска в клюки и интриги, което я превръща в ценена от околните. Притежава завидно чувство за хумор, което ще се предаде и на всички нас в нейната година. Тя, а и всички ние няма да се поколебаем да бъдем безскрупулни, за да постигнем целите си. Трудно ще понасяме загубите, ако сме се провалили. Още повече усилия ще са необходими, за да се изправим на крака.Ето какво очаква знаците от източния зодиак през 2013 г.:

Змията в годината на Змията
Години: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025

Змията в своята година е орисана на успех, но все нещо няма да й допада, все ще е недоволна и ще иска още и още, без да преценява силите си и дали си струва да ги насочва към различни цели, вместо да се концентрира само в една. В нейна полза е да избягва риска и да бъде целенасочена. Да забрави желанието си за промени, особено ако и личната й номерологична година не е подходяща за тях. Ако ги предприема, трябва да е сигурна, че има кой да я подкрепи. По отношение на парите също ще недоволства, защото ще очак¬ва бързи и лесни приходи, но ще се размине с тях. Въпреки това няма да е притеснена заради финансови проблеми, ако е пестелива и не харчи с лека ръка, както и ако не проявява типичната за нея щедрост към хората, които е допуснала до себе си. Самоконтролът е задължителен, а също и самокритиката. Съхранението на постигнатото е първата й задача. Няма да липсват проблеми в личните отношения, ако в комбинация с годината на Венера е научила за изневярата на партньора си или пък за отдавна забравена изневяра, за която са й напомнили „добронамерени“ роднини и приятели. Да не допуска разрив в отношенията, защото ще е нещастна, а враговете й ще триумфират с победата си. През нейната година Змията е стабилна в здравословно отношение, но не са изключени травми или неразположения заради преумора, невнимание, липса на търпение или крайни емоции

Конят в годината на Змията
Години: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

Годината на Змията може да бъде особено успешна за Коня, стига да го осъзнае и поиска. Ще среща доб¬ронамереното отношение на околните, което на моменти може да му се струва лицемерно само защото идва от хора, които не са му симпатични. От него зависи дали ще заслужи признание с професионалните си качества или ще предпочете да крета невидим сред тълпата. По-добре е да не се крие, защото сам ще се окаже в изолация, която не му е приятна, но я е предизвикал с действията си. Напрежението няма да е малко. Ако прояви отговорност, ще съумее да си наложи спокойствие. Да се предпазва от най-близките си колеги или съдружници. Точно те може да го провалят, ако е изградил стабилен бизнес и са решили, че вече не е нужен. Ще го изнервя забавянето при изпълнение на поставените задачи, докато осъзнае, че му носи полза. Колкото и да не иска да си признае, трудно ще се справи без подкрепата на своите близки, на които не благодари – типично за него, защото приема помощта като част от естеството на живота. В личните отношения го съветвам да е предпазлив, защото залитанията встрани може да се окажат края на брака му. Здравето му е стабилно, въпреки че няма да липсват проблеми заради непредпазливост в действията и прояви на ненужна прибързаност.

Овцата (Козата) в годината на Змията
Години: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027

Овцата може да напредне във всяко отношение през годината на Змията, ако се доверява повече на своята интуиция и не вярва на хора, които се опитват да я подведат с неправилни съвети. Не е изключено през първите месеци на годината да й предложат повишение или да увеличат заплатата й. Възможно да реши да се захване с частен бизнес. За разлика от предишните години, когато може да е била неглижирана, сега ще се радва на все по-голяма популярност, нови познати и влиятелни покровители. Те ще й проправят пътя към успеха, който е напълно заслужен от нея. Няма да липсват предложения за пътувания, за работа със задгранични партньори, а също и предложение за дългосрочна задгранична работа, което не бива да отхвърля, без да го обмисли, за да не съжалява след това. По отношение на личния живот проблеми не се очертават, като изключим заболяване на възрастни роднини, които може да объркат плана за пътувания или да го отложат, но въпреки това поставените цели ще бъдат постигнати. Здравето на родените в годината на Овцата е стабилно, ако не допускат нервно напрежение или не прекалят с непоисканото добро, което ще им стовари проблеми, водещи до депресия и отказ от активна работа.

Маймуната в годината на Змията
Години: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028

Маймуната има право на избор в годината на Змията. Или ще е на върха, или ще се срине в нищото. Годината й предлага невероятни възможности за успех и признание. Стига да поиска да се възползва от тях, а също и от помощта на влиятелни познати, които са готови да й помогнат да постигне целите си, ще достигне поредния мечтан връх. Ако обаче реши да се затвори в себе си и пренебрегва възможностите, ако отказва подадената ръка само заради гордостта си, ако не е гъвкава и не се съобразява с промените, сама ще е виновна за провалите си и след това горчиво ще съжалява за пропуснатото време. В нейна полза е да внимава къде и какво говори, защото често прекалява с критиката, която й печели врагове. Не бива да допуска противопоставяне както на работното място, така и в личните отношения, защото гневните изблици на околните ще навредят на нейното здраве. Без значение дали ще забравя да е отговорна към семейните си задължения е или пък ще е в хармония с близките си, защото непрекъснато ще се налага да оправя възникнали недоразумения у дома, при това без причина. Нервността в личен план ще я следва през цялата година, ако не си наложи търпение и не започне да се съобразява с мнението на своите близки, без да нарушава своите принципи. Въпреки не малкото предупреждения за годината на Змията, ако се съобрази тях, Маймуната може да осъзнае, че за нея тя е изключително ползотворна.

Петелът в годината на Змията
Години: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029

Петелът няма причина за притеснения в годината на Змията, защото отново ще е успяващ и ще гони върхови позиции. Вживян във вече постигнатите успехи, той ще е горд от себе си до степен да отблъсква хората, които приемат поведението му за неуважително. Скромността е качество, което много му липсва. Съветвам родения в знака Петел да го развие, за да не си печели неприятели. От него зависи да съхрани добрите позиции, които вече е завоювал. Не бива да самохвалства, за да не буди злоба и завист и в най-близките си хора. Финансовото му състояние няма да се увеличава главоломно, а парите ще идват често, но по малко. Въпреки това, няма опасност да наруши финансовата си стабилност. Внимателните инвестиции също ще му помогнат да намали или да не допуска загуби, защото те ще затруднят както осъществяването на неговите професионални планове, така и отношенията в семейството му. Не бива да лишава от внимание близките и роднините си, още повече, когато те разчитат само на него. Здравето му като цяло е стабилно, ако внимава, когато е зад волана, и не допуска произшествия. Може да му навредят дълготрайно клюките и интригите, в които ще се опитат да го замесят хора от най-близкото му обкръжение. С умереност и без агресия ще ги потуши. Ако прояви агресия, рискува да съсипе авторитета си, а след това ще му бъде трудно да го възстанови – още един повод за депресивни състояния.

Кучето в годината на Змията
Години: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030

За родените под влияние на Кучето годината на Змията е прекрасна. Изпълнена с много работа, с допълнително натоварване, но пък зарежда Кучето с енергия, за да се справи с всички предизвикателства. В професионален план успехи няма да липсват, но Кучето, както винаги, ще е недоволно от приходите си и ще иска да са по-високи. Съветът ми е да се задоволи с малкото, за да не остане и без него, а и то ще е достатъчно, за да няма финансови притеснения. Мнозина ще решат да се запишат на курсове или да завишат професионалната си квалификация. Начинанието им ще е успешно. Ако си наложи да не е постоянно изпълнено с недоверие към всичко и всеки, животът му ще е лесен и без особени проблеми. Настъпил е моментът и да си върне загубеното доверие у някого. В личния му живот проблемите биха се породили единствено заради прояви на ревност от негова страна, които не бива да допуска, а още по-малко трябва да се доверява на клюки и интриги от страна на ласкатели. Здравето му ще е стабилно, което е допълнителна гаранция за доброто му самочувствие. Поне в това отношение ще си спести тревогите, но може да си навреди, ако прекалява с вживяването си в чужди проблеми. В негова власт е да намери златната среда в отношенията си, като се съобрази с изискването да не прави непоискано добро.

Глиганът в годината на Змията
Години: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031

Глиганът няма да се чувства добре в кожата си в годината на Змията. От една страна, ще се наложи да се справя с непрекъснати промени на плановете, които водят до невъзможност да постигне поставените цели. От друга страна, объркването, което ще настъпва при тези промени, ще го депресира. От него зависи да се вземе в ръце и да не се лиши от успехите, които може да постигне, въпреки че няма да са очакваните. Необходимо е да е пестелив, за да не се окаже с финансови затруднения. В негова полза е да внимава и да не сключва сделки, които не са гарантирано доходни. Да не инвестира в нови проекти, ако не е сигурен, че ще си върне вложените пари. Знам, че забраните не му се нравят, затова ги поднасям като предупреждение. Не е изключено в годината на Змията да направи крачката към раздяла със сътрудници или служители, ако не са лоялни. В негова полза е да не се разпилява в задачи, които не са съвместими и губи много сили, за да ги отхвърля. Здравето му е стабилно, но не са изключени сериозни проблеми с възрастни роднини. В личните отношения ще изживее разочарования, заради липса на сериозна връзка, ако не е семеен, но няма да се откаже от опитите да срещне половинка, с която да се чувства добре. Ако не прекали с изискванията си, срещата е възможна, въпреки че трудно ще преглътне предишното разочарование.

Плъхът в годината на Змията
Години: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032

Родените под влияние на Плъха трябва да са внимателни в годината на Змията. Ще изживяват провали, следвани от победи, но е добре да се примирят с този факт, защото, въпреки всичко, годината може да бъде спокойна и успешна. Само от тях зависи да вървят напред и да не правят крачката в обратна посока заради допуснати грешки. Не бива да харчат безогледно, за да не се окажат във финансови затруднения, които не им се отразяват добре на самочувствието. Да бъдат внимателни при преценките и да не допускат грешни ходове, ако искат да си спестят сериозните провали. Финансови загуби са възможни към средата на годината, но в края й щастието ще ги споходи, за да успеят да си върнат загубеното, дори и ако не е в пълния му размер. Не бива да инвестират, ако не са сигурни, че имат достатъчно средства за препитание, нито да се обвързват във финансово съдружие. Здравето им е привидно стабилно, но не са изключени сериозни заболявания, които ще ги потиснат и лишат от активна работа. Да се грижат добре за себе си е едната от техните най-важни задачи през годината. В личните им отношения няма проблеми. Близките им ще страдат заедно с тях заради неуспехите им, а най-вече заради липсата на финансова стабилност, въпреки че ще ги подкрепят и ще са до тях в трудните моменти. Е, може да пропуснат задграничните пътувания, но не бива да съжаляват.

Волът (Биволът) в годината на Змията
Години: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033

За представителите на Вола годината на Змията ще е доста натоварена както с работа, така и с неочаквани обрати, но само от тях зависи дали ще ги превърнат в положителни или ще си патят от нежеланието да направят верните крачки. Не е изключено Волът да се радва на не малко успехи, да печели добре, да си гарантира финансова стабилност, нещо на което особено държи. Трудностите, които ще среща, са преди всичко заради склонността му да се доверява на всичко казано и да го приема за истина, ако е поднесено от негов приятел или доверен колега. В един момент ,за негово огромно разочарование, ще се окаже, че именно този човек го е предал веднъж с неправилни съвети, втори път – защото е информирал конкуренцията за плановете на Вола. Съветът ми е да не затъва в създадени от него драми, а да се справи със случващото се, като разговаря директно и си каже мнението. Премълчаването ще означава проява на слабост от негова страна и нови опити да бъде използван и провалян. Здравето му е стабилно, въпреки че няма да е щастлив в личен план. Заради семейни проблеми, които му е трудно да разреши, или заради разочарования и несподелена любов може да се отдаде само на работата си и да забрави, че трябва да си почива. Ето защо, ако имате до себе си роден във Вол, му помогнете да преодолее това си състояние и да не изпада в депресия, от която ще са потърпевши околните.

Тигърът в годината на Змията
Години: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034

Тигърът ще се радва на спокойна и успешна година на Змията, която ще му поднесе не малко предизвикателства. Той ще ги посрещне както винаги с гордо вдигната глава, защото е убеден, че ще бъде победител. В негова полза е да не се стреми към невъзможни доходи, за да не се окаже, че инвестира само и само да печели, но търпи загуби заради ината си и нежеланието да се вслуша в своя вътрешен глас. Мамещи предложения са причината трудно да им устоява и да проявява готовност да се включи, въпреки че не убеден в правилността на действията си. Както винаги ще е във вихъра на събитията и ще се старае да блести, при това в първите редици. Не се замисля дали там, където е, няма да си изпати от човешка некоректност или от интриганти, които не могат да се примирят с неговото ярко присъствие. Каквото и да се случва, той винаги ще е готов за нова атака и в един момент успехът ще го споходи. Здравето му като цяло е стабилно, но не са изключени простуди или травми заради невнимание. Личните му отношения, ако е семеен, са хармонични. Ако не е обвързан и търси половинката си, разочарованията няма да са малко. По-добре е да не изпада в униние, защото ако един път не споделят чувствата му, втория път може да се окаже, че са споделени и той е намерил своето щастие.Заекът (Котката) в годината на Змията
Години: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035

Заекът ще изживее една сравнително спокойна година на Змията. Може да си позволи такова планиране на работата, че да не се претоварва, въпреки че задачи няма да му липсват. Има достатъчна материална стабилност. Няма опасност да гладува, но не бива да очаква и големи финансови успехи през годината. Намаленото темпо на работа ще му хареса, но не бива изцяло да зарязва професионалните си планове и да разчита на чудеса, особено ако неочаквано се налагат големи разходи. Не го съветвам да отказва допълнителната работа, нито пътуванията зад граница, от които също ще печели добре. Няма причина да се сърди на колегите си, ако сам е отказал добро предложение за доходи заради мързела, който го е обзел, или заради нежеланието му да работи няколко часа повече всеки ден, докато завърши започнатото. Може да реши да търси нова работа, но го съветвам да не напуска старата, докато няма готов договор, който да чака само подписа му и не му е гарантирана по-високата заплата. Не е в негова полза да се противопоставя на колегите и на ръководството. Здравето му е стабилно. За съжаление, личните му отношения преживяват криза, защото се е отдалечил от семейството си и от задълженията си у дома, а това е достатъчна причина близките му да са обидени и да отказват да подкрепят целите му, след като са за тяхна сметка.

Драконът в годината на Змията
Години: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024

Драконът ще се радва на добро настроение през годината на Змията, защото тя ще е успешна за него. Няма да му липсват предложения за съдружие, за участие в грандиозни проекти, които ще галят егото му, но не бива да се впуска да инвестира в тях, ако не е убеден, че приходите ще са бързи и са му гарантирани. Дори и при отлична финансова стабилност, няма причина да е губещ заради липса на правилна преценка. Не бива да се изненадва, ако плановете му срещат съпротивата на негови колеги, които завиждат на уменията му и искат да му попречат. Всички негови опоненти може изведнъж да решат, че е време да мъстят, затова от Дракона се изисква да е борбен и да не отстъпва от принципите си. Здравето му е стабилно, въпреки че депресията, в която изпада дори и заради незначителните си неуспехи, може да е честа. Всичко зависи от умението му да си налага спокойствие, каквото и да се случва около него. Да се доверява по-често на своята интуиция. Трудности може да срещне и в личния си живот, ако се опитва да пренебрегва семейството си заради професионалните си задължения и все забравя, че почивката с близките му се отразява добре и на него. Не е изключено, ако не е щастлив в брака, да направи крачката към развод, който няма да мине тихо и възпитано, а ще е свързан с шумен скандал, въпреки че Драконът няма навика да блести със скандално поведение.