Зодия Козирог

Дневен хороскоп | Годишен хороскоп | Любовен хороскоп


Елемент: Земя

Той може да се оприличи с най-старото и най-ценното дърво в гората. Със здравите си крака и практичността си в края на краищата Козирогът винаги достига височините, изпреварвайки другите, които са по-бързи, но по-нерешителни.

Характеристика: Кардинален знак от зодиака. Козирогът трябва да използва даденостите си за добри дела. Практичните умения: материални, финансови и социални ресурси биха могли да бъдат подходящи стимули за амбициите му.

Управляващи планети и тяхното влияние: Сатурн

Духовна цел: Да се научи да разбира чувствата и нуждите на другите хора.

Положителни черти: Силно изразени добри организаторски умения, предпазливи, реалисти. Работят усилено, понякога съвместно с други, безстрашни, пресмятат рисковете, но когато е необходимо, рискуват. Умеят да наблюдават, имат високи, но реалистични критерии. Етични, загрижени, дават разумни съвети, верни на традицията, уважават авторитетите.

Отрицателни черти: Склонни са да вярват, че техните методи са най-добри. Егоистични, не прощават. Тревожни, допускат вътрешните страхове да предопределят решенията им. Често заемат безкрайно критична позиция. Перфекционисти, които никога не са доволни. Стремят се към високопоставено положение в обществото.

Нещата, които носят щастие на Козирог:

 

Хармонични партньорства: Козирог, Водолей, Риби, Телец, Дева, Скорпион, Стрелец

Трудни партньорства: Овен, Рак, Везни

Бурни партньорства: Близнаци, Лъв

Хоби: Каквото и да изберат, трябва да бъде достойно за уважение и да увеличава шансовете им да бъдат обожавани и почитани. Те се отнасят прекалено сериозно към отговорностите и задълженията си, че често им е трудно да си позволят да се порадват на нещо. Интересите им са в музика, театър, разходки, четене, градинарство, да внасят подобрения в дома.

Козирогът обича топла и красиво поднесена храна, антики, история, задължения и отговорности, да не бъде притесняван от другите, да имат много време, сексуална любов, дискретност, това, което се смята за най-хубаво. Членство в изключителен клуб, дома и семейството, персонализирани подаръци, нови книги.

Козирогът не обича разтуреното, да го дразнят, фамилиарничене, изненадите, нови идеи, самота, да се чувства ненужен, да се чувства неудобно на публично място.