Зодия Овен

Дневен хороскоп | Годишен хороскоп | Любовен хороскопзодия Овен

Зодиакален знак: ОВЕН (21 март – 19 април)

Елемент: Огън

Той може да се оприличи на огън, който очертава посоката – на ракетата, на изстрела или локомотива. Супермен и Супержена, които могат да си проправят път във всички посоки, това са подходящи метафори за енергията на Овена.

Характеристика: Кардинален, огнен знак от зодиака. Той е най-енергичният от огнените знаци и обикновено взема инициативата пръв. Свързва се с действие, дързост, предизвикателство, авантюризъм, кураж, честност, благородство, откритост.

Управляващи планети и тяхното влияние: Марс

Девиз: Аз съм !

Духовна цел: Да разбере смисъла на безкористната любов.

Положителни черти: Водач, енергичен, помага на другите да постигнат мечтите си. Приема предизвикателства, вярва в доброто у другите. Поема рискове заради другите, защитава слабите и уязвимите. Животът на Овена е отворена книга. Би дал живота си за любимия. Продължава да действа, дори ако останалите са се предали.

Отрицателни черти: Трябва да се наложи. Прибързаност. Сляп е за собственото си въздействие върху останалите. Нетолерантност, ревност, егоизъм, импулсивност. Лоша преценка за човешкия характер. Не обича да му казват какво да прави.

Нещата, които носят щастие на Овена:

Хармонични партньорства: Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей, Риби

Трудни партньорства: Рак, Везни, Козирог

Бурни партньорства: Дева, Скорпион

Личност: Вие сте номер едно в зодиака, и обикновено успявате да сте номер едно и в живота. Да сте първи навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем – постигате го лесно и естествено. Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията. Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват. Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит. Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате. Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат. Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, „тръпката“, то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор. Харесвате новите и рискови дейности. Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва. Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите. Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност. Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

Външен вид:

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.

Здраве:  По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места – главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.
Препоръки: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.

Хранa: Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.
Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.
Хранене: Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

Работа: Области – армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.
Професии – офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

Известни личности:  Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман, Селин Дион, Виктория Бекъм, Марая Кери, Лейди Гага, Кармен Електра, Марлон Брандо, Ръсел Кроу, Еди Мърфи, Елтън Джон, Вернер фон Браун, Рене Декарт.