Зодия Рак

Дневен хороскоп | Годишен хороскоп | Любовен хороскоп


Елемент: Вода

Той може да се оприличи на сигурен пристан, където плавателните съдове могат да намерят убежище от опасностите, които крие морето на живота. И те като водата намират собственото си ниво и се успокояват.

Характеристика: Кардинален, подвижен, воден знак. Като в пристанище Ракът поставя всеки кораб на определеното му място, осигуряващо му спокойствие и добре организирано пространство за човешка дейност.

Управляващи планети и тяхното влияние: Луна

Духовна цел: Да се научи да гледа уравновесено на нещата.

Положителни черти: Проницателен и интуитивен, упорит, любезен, състрадателен, домошар, с добра памет, услужлив и грижовен, чувствителен към нуждите на другите, покровителствен.

Отрицателни черти: Има изявено собственическо чувство, лесно се засяга, непостоянен, раздразнителен, матриархален, злопаметен, егоист, склонен към манипулиране, прекалено властен.

Нещата, които носят щастие на Рака:

 

Хармонични партньорства: Рак, Лъв, Дева, Скорпион, Риби, Телец, Близнаци

Трудни партньорства: Везни, Козирог, Овен

Бурни партньорства: Стрелец, Водолей

Хоби: Не обича голямо физическо натоварване. С желание би взел участие в клубове или би подкрепил каузи, които дават възможност на хората да споделят тревогите и проблемите си. Разходки сред природата, срещи с приятели, футбол и зимни спортове.

Раците обичат всеки, който обича майка им, сантиментални и семейни спомени, пътувания с цел покупки, история и особено семейната, всякаква проява на внимание, компания на други хора, спокойна работна атмосфера, физически контакти.

Раците не обичат критичност, свързана с дома, да трябва да се справят с кризисни ситуации, всеки, който отказва приготвеното от него ядене, хора, които забравят имена и дати.