Зодия Скорпион

Дневен хороскоп | Годишен хороскоп | Любовен хороскоп


Елемент: Вода

Той може да се оприличи с дълбоко течащи, тихи води. Неумолимата сила на водата да прониква и да преобразува дори най-здравите скали е метафора, чрез която може да се оприличи и разбере движещата страст на личността на Скорпиона.

Характеристика: Неподвижен, воден знак от зодиака. Както не може да се попречи на сталактитите и сталагмитите да растат, така и Скорпионът не може лесно да бъде отклонен от целта, която преследва.

Управляващи планети и тяхното влияние: Марс и Плутон

Духовна цел: Да разбере значението на безкористната любов.

Положителни черти: Самокритичен, проницателен, любознателен. Силно грижовен, покровителствен и упорит. Магнетичен, динамичен, изследващ. Емоционален, чувствен, състрадателен. Загрижен, невъзмутим, с интензивна концентрация, разбира слабостите – своите и на другите.

Отрицателни черти: Унищожителен, безмилостен, надменен. Подозрителен, ревнив, властен. Опасен, лесно раздразнителен, упорит, капризен, оскърбяващ. Тайнствен, нетолерантен, лукав, отмъстителен.

Нещата, които носят щастие на Скорпиона:

 

Хармонични партньорства: Скорпион, Стрелец, Козирог, Риби, Рак, Дева, Везни

Трудни партньорства: Водолей, Телец, Лъв

Бурни партньорства: Овен, Близнаци

Хоби: Да открива как действат нещата, да дълбае в мистериите на човешкия дух. Различните спортове, за тях е много важно да печелят състезанията. Научни занимания, археология, антропология, психология. Да отглеждат животни и растения.

Скорпионите обичат действието, мистериите, тайните, да печелят, секса, да бъдат ценени, домашната обстановка.

Скорпионите не обичат да бъдат анализирани, да им задават лични въпроси, хора, които знаят повече от тях, твърде много комплименти, да се доверяват на непознати.