Зодия Телец

Дневен хороскоп | Годишен хороскоп | Любовен хороскоп


Елемент: Земя

Той може да се сравни със стара тропическа гора, пълна със здрави вековни дървета и редки растения, пращящи от жизненост и красота, или с красив, стар френски замък, пълен с ценни антики, с добре гледано лозе и подредена градина, които са истинска наслада за чувствата ни.

Характеристика: Неподвижен земен знак на зодиака. Символ на трайна, практична реалност. Свързва се с материалните стойности, здраве и просперитет. С хармонията в природата и любовта към живите неща.

Управляващи планети и тяхното влияние: Венера

Духовна цел: Да разбере стойността на прозрението

Положителни черти: Надежден и лоялен партньор, спокоен и търпелив, артистичен, усърден, внимателен, цени талантите на другите, много нежен, изобретателен, творец, вежлив и ведър, великолепен готвач. Има добро чувство за време, подреден и методичен. Грижливо поддържана външност.

Отрицателни черти: Склонен да задоволява капризите си. Може да бъде упорит, да се заинатява и да стане банален. Материалист, муден, не обича да говори, бавно действа, защото дълго обмисля. Лесно се смущава, доза безчувственост.

Нещата, които носят щастие на Телеца:

 

Хоби: Да колекционира ценни предмети, да пее или да слуша музика, занимания с градинарство, да рисува и твори, по-спокойни спортове, дейности, които дават шанс на Телеца да се наслаждава на физически удоволствия, като например езда.

Обича да има сигурност и добре изпитан, установен ред, добър банков баланс, чувствени наслади, да прави едно и също нещо много пъти, меки материи, ценни подаръци, да вкуси моменти на наслада на масата.

Не обича да бъде смущаван, промяната, да дава неща назаем, да го карат да бърза, да спи в чужди легла.